Informator

Aktualności

Food Science Source - dostęp testowy

15-01-2020

Food Science Source - wszechstronna baza danych dla podmiotów branży żywnościowej i studentów kierunków związanych z żywnością i żywieniem. Zawarte w bazie materiały zapewniają użytkownikom dostęp do użytecznej i niezbędnej wiedzy z zakresu nauk o żywności i żywieniu, usług żywieniowych, przetwarzania, pakowania, transportu żywności itp. W bazie można znaleźć tysiące rekordów, a także dostęp do pełnej treści ponad 800 publikacji różnego typu np.: czasopism, monografii i publikacji branżowych. Tematyka bazy obejmuje m.in. takie zagadnienia jak agrobiznes, żywność i napoje, opakowania na żywność, przetwórstwo spożywcze, bezpieczeństwo żywności, usługi gastronomiczne, dostawa żywności, żywność, rozwój produktów związanych z żywnością.

Dostęp do bazy Food Science Source będzie aktywny do 30 czerwca 2020 r.

Bezpośredni link do bazy z sieci Uczelni

Bezpośredni link do bazy spoza sieci Uczelni

Baza została też dodana do platformy EBSCOhost oraz multiwyszukiwarki EDS.




Wszystkie aktualności